loader image

Internet marketing

Sve aktivnosti koje vode do toga da se vaš proizvod ili usluga što kvalitetnije predstavi što većem broju točno ciljanih ljudi. To je internet marketing i postoji nekoliko načina kako ga provoditi.

Google Adwords

Sustav oglašavanja na internetu kojeg je razvio gigant Google. Jedna od najbitnijih prednosti je njegovo točno ciljanje tržišta. Vrijeme prikazivanja skupih oglasa tisućama ljudi je daleko iza nas. Za veoma mal ulog u oglašavanje možete doseći ciljanu publiku s obzirom na interese, spol, dob, geografsku lokaciju…

Također, Google Adwords se ne odnosi samo na prikazivanje oglasa u rezultatima pretraživanja (koji su na prvih 4 rezultata pretraživanja btw…). To je Search Network aspekt Adwordsa. Isto tako postoji i puno efektniji način, Display Network. Sigurno ste se pri surfanju po raznim portalima susretali s raznim oglasima u obliku slika, animacija, bannera… To je Display Network tip oglasa.

 

Oglašavanje na društvenim mrežama

Kao što je već zapisano u dijelu o društvenim mrežama, one su sredstvo stvaranja osobne interakcije s potencijalnim klijentima, odnosno kupcima.

Kao apsolutno prvi izbor postavlja se Facebook oglašavanje. Iako je Facebook vaš osobni kanal u svijet vaših klijenata, samo 10% posjetitelja vaše Facebook stranice je u mogućnosti vidjeti vaše objave. Oglašavanjem taj postotak podižemo na puno veću razinu, a također dolazimo i do novih korisnika i potičemo njihovu lojalnost vašem proizvodu ili usluzi. Najveću prednost oglašavanja na društvenim mrežama je točno i ciljano oglašavanje prema parametrima kao što su spol, jezik, godine, lokacija, interesi, itd… Nek korisnici rade za vas, oni svojim objavama, lajkovima i ažuriranjem podataka o sebi rade istraživanje tržišta, a na vama je samo da te podatke iskoristite.

 

Newsletter

Još jedan način uspješnog internet oglašavanja je newsletter marketing. To su promidžbeni mailovi koje redovito dobivate u svoj email inbox.

Ako želite direktnu i personaliziranu komunikaciju s vašim sadašnjim i budućim klijentima, newsletter je upravo ono što vam treba.

Glavne odlike ove vrste marketinga su:

  • velik doseg
  • personalizirana komunikacija
  • sitni troškovi
  • stvaranje lojalnosti

Kao vodeći svjetski alat pokazao se Mailchimp (stvarno je awesome, i ja ga koristim). Newsletter usluga uključuje:

  • otvaranje accounta na Mailchimpu
  • setup accounta
  • stvaranje mailing liste
  • izrada i slanje newslettera
  • izvješće uspješnosti