Politika kolačića

Ova je politika kolačića posljednji put ažurirana 3. ožujka 2021. godine i odnosi se na građane Europskog gospodarskog prostora.

1. Uvod

Moja web stranica https://www.invictus-dizajn.com (u daljnjem tekstu: “web stranica”) koristi kolačiće i druge srodne tehnologije (zbog praktičnosti sve tehnologije nazivaju se “kolačići”). Kolačiće također stavljaju treće strane s kojima surađujem. U donjem dokumentu obavještavam vas o upotrebi kolačića na mojoj web stranici.

2. Što su kolačići?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web stranice i sprema vaš preglednik na tvrdi disk vašeg računala ili drugog uređaja. Podaci pohranjeni na njima mogu se vratiti na moj poslužitelj ili na poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom naknadnog posjeta.

3. Što su skripte?

Skripta je programski kôd koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje moje web stranice. Ovaj se kôd izvršava na mom poslužitelju ili na vašem uređaju.

4. Što je web beacon?

Web beacon (ili oznaka piksela) mali je, nevidljivi dio teksta ili slike na web stranici koji se koristi za praćenje prometa na web stranici. Da bi se to učinilo, razni se podaci o vama pohranjuju pomoću web beacona.

5. Kolačići

5.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da vaše korisničke postavke ostanu poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavam vam posjet mojoj web stranici. Na taj način ne trebate više puta unositi iste podatke prilikom posjeta mojoj web stranici, a npr. artikli ostaju u vašoj košarici dok ne platite. Ove kolačiće mogu smjestiti bez vašeg pristanka.

5.2 Analitički kolačići

Budući da se statistika prati anonimno, ne traži se dopuštenje za postavljanje analitičkih kolačića.

5.3 Kolačići za oglašavanje

Na ovom web stranici koristim reklamne kolačiće koji mi omogućuju uvid u rezultate kampanje. To se događa na temelju profila koji kreiram na temelju vašeg ponašanja na https://www.invictus-dizajn.com. Ovim kolačićima vi ste kao posjetitelj web stranice povezani s jedinstvenim ID-om, ali ti kolačići neće profilirati vaše ponašanje i interese za prikazivanje personaliziranih oglasa.

5.4 Kolačići za marketing / praćenje

Kolačići za marketing / praćenje su kolačići ili bilo koji drugi oblik lokalne pohrane, koji se koriste za stvaranje korisničkih profila za prikazivanje oglašavanja ili za praćenje korisnika na ovoj web stranici ili na nekoliko web stranica u slične marketinške svrhe.

Budući da su ovi kolačići označeni kao kolačići za praćenje, molimo vaše dopuštenje za njihovo postavljanje.

5.5 Gumbi za društvene mreže

Na ovoj web stranici uključio sam gumbe za Facebook, Twitter, LinkedIn i Instagram za promociju web stranica (npr. “Poput”, “pin”) ili dijeljenje (npr. “Tweet”) na društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, LinkedIn i Instagram. Ti gumbi rade pomoću dijelova koda koji dolaze sa Facebooka, Twittera, LinkedIna i Instagrama. Ovaj kod postavlja kolačiće. Ovi gumbi na društvenim mrežama također mogu pohraniti i obraditi određene podatke, tako da vam se može prikazati personalizirani oglas.

Molimo pročitajte izjavu o privatnosti ovih društvenih mreža (koja se može redovito mijenjati) kako biste pročitali što rade s vašim (osobnim) podacima koje obrađuju pomoću ovih kolačića. Podaci koji se preuzimaju anonimni su što je više moguće. Facebook, Twitter, LinkedIn i Instagram nalaze se u Sjedinjenim Državama.

6. Pristanak

Kada prvi put posjetite moju web stranicu, prikazat ću vam skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na “Samo odabrane”, pristajete na to da koristim kategorije kolačića i dodataka koje ste odabrali u skočnom prozoru, kako je opisano u ovoj Politici Kolačića. Korištenje kolačića možete onemogućiti putem svog preglednika, ali imajte na umu da moja web stranica možda više neće raditi ispravno.

7. Vaša prava vezana za osobne podatke

Imate sljedeća prava u pogledu svojih osobnih podataka:

  • Imate pravo znati zašto su vaši osobni podaci potrebni, što će se s njima dogoditi i koliko dugo će se čuvati.
  • Pravo pristupa: Imate pravo pristupa svojim osobnim podacima koji su nam poznati.
  • Pravo na ispravak: imate pravo dopuniti, ispraviti, izbrisati ili blokirati svoje osobne podatke kad god želite.
  • Ako mi date svoj pristanak za obradu vaših podataka, imate pravo opozvati taj pristanak i izbrisati svoje osobne podatke.
  • Pravo na prijenos vaših podataka: imate pravo zatražiti sve svoje osobne podatke od kontrolora i u cijelosti ih prenijeti drugom kontroloru.
  • Pravo na prigovor: možete prigovoriti obradi vaših podataka. Pridržavam se ovoga, osim ako postoje opravdani razlozi za obradu.

Da biste ostvarili ta prava, kontaktirajte me. Pogledajte detalje za kontakt na dnu ove politike kolačića. Ako imate žalbu na način na koji radim s vašim podacima, rado bih čuo vaše mišljenje, ali također imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu (Tijelu za zaštitu podataka).

8. Omogućavanje / onemogućavanje i brisanje kolačića

Svoj internetski preglednik možete koristiti za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Također možete odrediti da se određeni kolačići ne smiju stavljati. Druga je mogućnost promijeniti postavke internetskog preglednika tako da primate poruku svaki put kad se stavi kolačić. Dodatne informacije o ovim opcijama potražite u uputama u odjeljku za pomoć vašeg preglednika.

Napominjem da moja web stranica možda neće raditi ispravno ako su svi kolačići onemogućeni. Ako u svom pregledniku izbrišete kolačiće, oni će se ponovno smjestiti nakon vašeg pristanka kada ponovno posjetite moju web stranicu.

9. Kontakt podaci

Za pitanja i / ili komentare u vezi s mojom Politikom Kolačića i ovom izjavom, kontaktirajte me koristeći sljedeće kontakt podatke:

Željko Vinković
Jakova Gotovca 34, 10360 Sesvete
Hrvatska
Web stranica: https://www.invictus-dizajn.com
E-pošta: zeljko.vinkovic@invictus-dizajn.com
Broj telefona: 098649517