Mario Vinković Dada desktop
Mario Vinković Dada tablet + smartphone

Mario Vinković Dada

Bok svima, nakon što sam cijelo ljeto odmarao, i to zasluženo, mind you, uhvatio sam se u koštac s izradom web stranice za svog padrea pučkog pisca, a koja nosi njegovo ime: www.mario-vinkovic-dada.com.

Projekt je zahtijevao oprezno i opsežno promišljanje, od početka do kraja. Kako vizualni identitet već objavljenih zbirki pretočiti u web okruženje tako da sve bude u potpunosti pregledno, a opet da zaintrigira čitatelja da nastavi surfati i pregledavati stranicu (Google Analytics podaci pokazuju da sam uspio).

Web stranicu sam napravio u minimalističkom stilu, kombinirajući na pojedinim mjestima flat dizajn i oldschool elemente poput sjena na gumbima. Fontovi za naslove su pomno odabrani kako bi simulirali slova s pisaćih strojeva, omiljenih alata svjetskih pisaca. Font za paragrafe daje moderniji look, označava spoj starog i modernog, tradicije i novog. Zbog lakšeg i bržeg loadanja odabrani su s Googleovog repozitorija.

Boje su fluidne, no međutim dovoljno kontrastne. Dizajn je općenito rađen kako bi bio nenametljiv i kako korisnika ne bi odvraćao od sadržaja. Dizajn je uvijek sporedan funkcionalnosti. Kako look and feel ne bi bio monoton, ugradio sam awesome hover efekte na glavnom izborniku, slikama i gumbima.

Web stranica je u potpunosti onsite SEO optimizirana, a na nju su također ugrađene Google skripte za praćenje posjećenosti i analitiku putem Google Tag Managera.

Uz izradu prezentacijske stranice, izradio sam potpuno custom sustav za naručivanje knjiga i praćenje narudžbi.

Ovo je projekt koji je u nekim trenucima tražio izrazito kreativno razmišljanje i prilagodbu, no krajnji proizvod je i više nego zadovoljavajuć. Feedback posjetitelja to potvrđuje.

Toliko za ovaj put, i ne zaboravite podijeliti ovo sa svojim prijateljima!! :)
Vaš Invictus!

And remember, VALAR MORGHULIS!!